×

 

Har du ansökt?

Härligt!

Din kommun handlägger nu din ansökan och fattar sedan beslut. De kommer att meddela dig om din ansökan har beviljats eller inte. Om du har frågor kring din ansökningsprocess kontaktar du komvux i din hemkommun.

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

1

NTI-skolan får dina uppgifter

När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

2

Du registreras i lärplattformen

NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

3

Logga in i elevrummet

Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

4

Starta dina studier

Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

Lycka till med studierna!

Kontakta supportforum

Frågor och svar om kursstarten

För att kunna genomföra dina distansstudier behöver du ha följande:

 

– en dator med svenskt tangentbord
– internetuppkoppling
– en e-postadress.

 

Håll koll på inkorgen till din e-postadress inför kursstart. Vi kommer att skicka viktig information dit om bland annat inloggningsuppgifter, individuell studieplan, användning av lärplattformen och aktivering av kurs.

Den kurslitteratur som hör till just din kurs hittar du på denna sida: Kurslitteratur NTI-skolan.

 

Du kan välja att köpa litteraturen via NTI-skolan, via annan leverantör eller låna den på ett bibliotek. Vi har snabb leverans, bra priser och förmånliga betalningsvillkor.

 

När du fått inloggningsuppgifter till ditt elevrum kan du även beställa litteraturen där, klicka på Bokhandel i menyn.

I samband med kursstart blir du tilldelad en personlig lärare som följer dig genom kursen. Du hittar kontaktuppgifter till läraren i ditt elevrum på lärplattformen.

Under kursens gång kan du ha kontakt med din lärare både via elevrummet och Skype.

NTI-skolans kurser är helt på distans med några få undantag. Till exempel finns lokala avvikelser gällande slutprov och nationella prov då du måste skriva provet på lokal. Även laborationer i kemi och fysik genomförs på lokal.

Om du får förhinder att bedriva dina studier är det viktigt att du meddelar detta. Är du frånvarande mer än 3 veckor utan giltigt skäl, blir du avskriven från kursen. Om du inte studieaktiverar dig alls på kursen, blir du avregistrerad efter 1 ½ vecka.

Om du inte är aktiv/har närvaro under kursens gång kan du komma att bli avregistrerad från kursen och därmed sätts avbrott i kursen. För att få närvaro krävs att du regelbundet aktivt tar del av undervisningen. Detta innebär att du behöver logga in i elevrummet, läsa instruktionerna för veckans undervisning och göra tillhörande uppgifter.

Om något oförutsett händer kan du som regel själv under kursens gång avsluta din kurs genom att be om ett avbrott. Du kontaktar då din lärare.

NTI-skolans kurser startar alltid.

Inspiration och tips från NTI-skolan

juli 19, 2021 Inspiration och tips

Distansstudier – så klarar du det

Distansstudier – så klarar du det

juni 3, 2021 Inspiration och tips

Så här ansöker du till NTI-skolan via Botkyrka kommun

Så här ansöker du till NTI-skolan via Botkyrka kommun

juni 15, 2021 Inspiration och tips

Vilken kursfart ska jag välja?

Vilken kursfart ska jag välja?