Hitta studiemotivationen

Vi har alla någon gång ställt oss frågan ”hur blir man mer motiverad till att göra något?” Det känns inte alltid givande att behöva ta sig igenom sina måsten. Speciellt inte om den där tentan eller den där examinationen känns så långt bort. Kanske sviktar självkänslan om du tvingas göra omtenta? Eller så går privatlivet inte så bra och distraktionerna är jobbigare än någonsin. Oavsett så finns det flera sätt att hitta studiemotivationen.

Nedan delar vi med oss av flera tips som kan hjälpa dig att hitta studiemotivationen.

Tips för dig som vill hitta studiemotivationen

  • Påminn dig själv ofta om varför du studerar. Dröm dig bort och visualisera hur en dag kommer att se ut som undersköterska eller det du studerar till. Pluggar du upp dina betyg kanske du framför dig ser en dag på universitetet, närmare ditt långsiktiga mål.
  • Ha kortsiktiga mål. Vilka är dina mål för veckan eller för dagen? Det kan vara allt från att läsa klart 20 sidor ur boken eller bara hitta en struktur för studierna. Ibland känns det tufft att blicka för långt framåt men checkar du av dina kortsiktiga mål kommer du ständigt närmare och närmare ditt långsiktiga mål.
  • Börja dagen tidigt! Inte alla är morgonmänniskor. Men att faktiskt kliva upp tidigare än vanligt och vara klar med sina måsten till lunch, det tycker många är en härlig känsla. Pröva du med!
  • Belöna dig själv efteråt! Om det så innebär att du får scrolla på telefonen ett tag eller ta en fika. Det bestämmer bara du. Men att belöna sig själv, tycker vi att alla förtjänar efter att ha gjort något som man kanske inte tycker är jätteroligt.

Behöver du mer hjälp till att hitta fokus under distansstudierna så kan du läsa det här blogginlägget.

Lycka till med studierna!