Att gå en undersköterskeutbildning på distans är både roligt och flexibelt. Det är ett friare sätt att studera på samtidigt som man får en bra utbildning som leder till jobb. Som undersköterska får man ett meningsfullt arbete där man får möjlighet att jobba med människor inom många olika områden. Det kan till exempel handla om att arbeta på akuten på ett sjukhus eller på ett äldreboende.

Undersköterskeutbildning på distans - ett flexibelt studiesätt

Att gå en undersköterskeutbildning på distans hos NTI-skolan ger dig ett flexibelt sätt att studera på. Utbildningen ges på heltid (100% studietakt) men du väljer själv tid och plats för när du vill studera. Även om det ges mycket frihet att studera på distans kan det samtidigt kännas överväldigande då mycket ansvar ligger på en själv. Därför behövs självdisciplin, struktur och bra planering för att studierna ska lyckas och kännas tillfredsställande.

Här får du 6 tips för bättre studieteknik.

Utbildning till undersköterska – ett viktigt yrke som behövs

Det finns olika vägar att ta för att utbilda sig till undersköterska. Redan på gymnasiet kan man välja att läsa det yrkesförberedande programmet vård- och omsorg. Man får då en bred undersköterskeutbildning under tre år och man förbereds för jobb direkt efter studenten. Från och med HT 2023 kommer vård-och omsorgsprogrammet ge högskolebehörighet vilket ger möjlighet till vidarestudier på högskola och universitet.

Vill du veta mer om vård-och omsorgsprogammet kan du göra det här.

Om man i stället vill gå en undersköterskeutbildning på distans som vuxen kan man vända sig till Komvux eller annan vuxenutbildning. NTI-skolan erbjuder undersköterskeutbildning på distans med personlig lärare. Utbildningen till undersköterska består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Läs mer om undersköterska utbildningen på distans här.

Vad krävs för att utbilda sig till undersköterska?

För att få kalla sig undersköterska måste man ha gått en undersköterskeutbildning. Kravet för att gå få börja utbildningen är att man har slutfört grundskolan eller motsvarande. Om man planerar för att gå en undersköterska utbildning på distans kan det även vara bra att viss datorvana eftersom all undervisning och skolarbete sker digitalt.

Vart kan man jobba som undersköterska?

Nedan har vi listat olika arbetsplatser som man kan jobba på som undersköterska:

  • Äldreomsorg
  • Vårdboende
  • Sjukhus
  • Vårdcentral
  • Hospice
  • Med funktionsnedsatta

Vilka arbetsuppgifter har en undersköterska?

Det finns alltid ett stort behov av att vårda och ta hand om människor vilket gör undersköterskeyrket till ett av samhällets viktigaste yrke. Idag är det brist på undersköterskor, där är det viktigt att uppmärksamma yrket och de utbildningar som finns.

I en undersköterskas arbetsuppgifter ingår främst medicinska insatser och omvårdnad som tex att ge medicin, lägga om sår, kontrollera puls, temp och blodtryck. Det ingår även praktiska serviceinsatser så som städ, tvätt och inköp. Arbetsuppgifterna är varierande och som undersköterska jobbar man i ett tätt samarbete med sjuksköterskor och läkare.