×
 

Om NTI-skolan

NTI-skolan erbjuder lärarledd vuxenutbildning på distans i över 280 kurser. Varje år väljer över 38 000 elever att studera på NTI-skolan. Elevernas prestationer och feedback i kombination med kontinuerlig utveckling inom både pedagogik och teknik, har gjort NTI-skolan till en av de största aktörerna inom distansutbildning i Sverige.

Frihet och flexibilitet

Individens valfrihet och möjligheter är grunden i vårt erbjudande och vi skapar förutsättningar för utveckling och en ny karriär genom utbildning. Vi är ett kreativt och gediget utbildningsföretag som genom vuxenutbildning utvecklar människor efter deras individuella förmåga. Vi vill ge så många som möjligt chansen att komma vidare på det sätt som passar dem bäst.

Genom en digital skola gör NTI-skolan individanpassad utbildning tillgänglig för alla

NTI-skolans verksamhet

Vår långa erfarenhet och kunniga lärare ger dig de allra bästa förutsättningarna att nå målet med dina studier, på det sätt som passar dig bäst. Lärarledd vuxenutbildning på distans gör att du kan studera när, var, och hur du vill med personlig lärarkontakt.

NTI-skolan erbjuder lärarledd vuxenutbildning på distans i över 280 kurser

  • Distanskurser på gymnasial nivå
  • Distanskurser på grundläggande nivå (grundskolenivå)
  • Yrkespaket på gymnasial nivå som leder till ett yrke
  • Svenska för invandare (SFI) på distans

Utbilda dig inom något helt nytt, komplettera dina betyg, lär dig svenska eller sikta mot ett nytt yrke. Gör det på det sätt och i den takt som passar dig bäst, på heltid eller deltid.

NTI-skolans värdeord

Nytänkande

Vår marknadsledande lärplattform Omniway ger oss kontroll och skapar förutsättningar för ständig, forskningsbaserad utveckling av pedagogiken och bidrar till vår målsättning att alltid hålla en hög kvalitet. På NTI-skolan finns en framåtanda och en nyfikenhet i att hela tiden utvecklas och hitta nya bättre lösningar. Vi verkar i en digital och flexibel organisation med lika många möten online som offline.

Tillgängliga

Vi finns i cyberrymden och samtidigt är vi bara ett skypesamtal eller ett meddelande bort och eleven har alltid en specifik lärare att kontakta. Elevens bästa ligger i fokus och vi hjälper till och pushar dem närmre sina mål och drömmar. Vi vill inspirera och vägleda och samtidigt vara flexibla och lyhörda.

Individanpassade

Vi är i branschen som odlar människor. Alla har olika behov för att kunna och våga kämpa för nästa steg i livet. Med en personlig kurslärare från kursstart till betyg erbjuder NTI-skolan en individanpassad utbildning utifrån elevens behov och förutsättningar. Genom formativ bedömning individanpassar och stöttar vi eleven mot ett ökat lärande under hela utbildningen.

Distansutbildning för privatpersoner och företag

Vi är specialister på lärarledd vuxenutbildning på distans, både för privatpersoner och företag och organisationer. Vi har årligen över 90 000 kursdeltagare och samarbetar med vuxenutbildningen över 100 kommuner i Sverige.

Vi erbjuder även våra specialistkunskaper inom distansutbildning till att skräddarsy utbildningar till företag och organisationer.

Stabilitet och långsiktighet

NTI-skolan är en del av AcadeMedia. AcadeMedia är norra Europas största utbildningsföretag och finns i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning. Totalt går över 180 000 barn, elever och vuxenstuderande i någon av AcadeMedias verksamheter under ett år. AcadeMedias storlek skapar trygghet och ger förutsättningar till att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Bland verksamheterna som ingår i AcadeMedia finns, utöver NTI-skolan, även Eductus, Hermods, Vittra, Pysslingen, ProCivitas och Rytmus, för att nämna några.

Specialister på distans - sedan länge

Vi har lång erfarenhet av att kompetensutveckla människor med ambitioner. Faktum är att vi har jobbat med distansutbildning sedan 1968. Idag använder vi moderna digitala lösningar för att våra elever ska kunna genomföra sin vuxenutbildning, men vikten av en personlig lärare genom kursen har alltid varit, och är, en hörnsten i vår verksamhet.

Vår expertis och förmåga att frigöra potentialen hos vuxna individer gör oss till det bästa valet för motiverade deltagare och studerande som söker en seriös, smidig och målinriktad vuxenutbildning som ger resultat.