Sommarkurser på distans

NTI-skolan har sommarkurser som startar varje måndag

Kommunal vuxenutbildning (komvux) följer inte klassiska terminer på samma sätt som grundskola och gymnasium, utan verksamheten löper på utan stopp under hela året. NTI-skolans kurser startar varje helgfri måndag, året om. Det innebär att komvux på distans på NTI-skolan inte tar sommarlov, utan har sommarkurser för dig att studera under hela sommaren.

Ansök till sommarkurser genom din hemkommun

För att studera på NTI-skolan ansöker du via vuxenutbildningen i din hemkommun. Det varierar mellan kommunerna hur de väljer att lägga sina kursstarter, en del har löpande starter och en del har fasta datum för när du kan starta (t.ex. var femte måndag). Vuxenutbildningen i din hemkommun hanterar hela ansöknings- och antagningsprocessen. När din ansökan har blivit godkänd av kommunen skickar de dina uppgifter till NTI-skolan. Många kommuner erbjuder våra sommarstarter på distans vilket innebär att det går utmärkt att studera på sommaren.

För att se vilket kursutbud som finns tillgängligt i just din kommun väljer du här på nti.se/hitta-utbildning den kommun du är folkbokförd. Välj den kurs du är intresserad av och klicka dig sedan vidare till ansökningssidan i din kommun.

När, var och hur du vill

Att plugga på distans över sommaren ger dig möjlighet att själv välja var, när och hur du ska plugga. Lärplattformen når du från din dator eller app.

Du får hjälp av en personlig lärare via mejl, telefon eller exempelvis Skype. Du är alltså inte låst till speciella föreläsningstimmar utan kan bestämma helt själv när och var du vill studera. Om solen skiner på dagen så passar det kanske bättre för dig att studera på kvällen, eller tvärt om.

Du kan välja själv i vilken takt du vill studera. Många som exempelvis arbetar samtidigt som de studerar, väljer att studera på 25% studietakt. Tänk på att om du ska ansöka om CSN så behöver du  studera på minst på 50%.

Det är så olika hur vi lär oss bäst. Som elev hos oss får du tillgång till en ett material som heter ”Studera smart”. Där får du tips och råd om studietekniker, självtest och länkar till hela serier om studieteknik.

Komvux är kostnadsfritt för dig som studerar.

Fem fördelar med att plugga på distans över sommaren

1. Du håller kunskapen och studievanan vid liv

Om du redan är mitt uppe i dina studier så är det såklart skönt att få en paus över sommaren men om du fortsätter att studera över sommaren så håller du både kunskap och studieteknik fräscht i minnet.

2. Du hinner förbereda dig för kommande studier

Kanske är du på väg att studera på högskola eller universitet, eller så ska du påbörja distansstudier efter sommaren. Det kan vara bra att förbereda sig för sina studier genom att testa på en kurs över sommaren. Du hinner då få in både studieteknik och kanske förberedande kunskap innan hösten sätter igång.

3. Du kommer ikapp

Ibland är det svårt att hinna med. Du kanske känner att du ligger efter i din plan eller i dina studier. En eller flera sommarkurser på distans kan göra så att du hinner ikapp och kan koncentrera dig bättre på kommande studier.

4. Du kan studera i lugn och ro

Över sommaren är det kanske inte så många andra måsten och du kan få tid att studera i lugn och ro i en park, på en strand eller bara på din favoritplats i solen.

5. Sommaren – en perfekt tid för fortbildning och förkovring

Sommaren är en utmärkt tid för att lära sig något nytt. Särskilt om solen lyser med sin frånvaro och sällskapsspelen börjar kännas uttjatade. Ta chansen och lär dig något nytt den här sommaren!

Nästa steg mot en distanskurs i sommar

1.  Ansök via vuxenutbildningen din hemkommun

2.  När du blivit antagen får NTI-skolan dina uppgifter och vi skickar via e-post ett välkomstbrev med inloggningsuppgifter till lärplattformen och annan viktig information om dina studier.

a) Du får tillgång till att beställa kurslitteratur

b) Du får kontaktuppgifter med din personliga lärare

c) Du får i lärplattformen en pedagogisk tidslinje där du kan se hur du ligger till i studierna och vad som ligger framför

3. Du börjar studera!