×
 

Hoppa till innehållet

NTI-skolan erbjuder flera yrkesutbildningar på distans. En yrkesutbildning på komvux är en sammansättning av flera kurser i ett så kallat kurspaket/yrkespaket.

Yrkesutbildning på distans hos NTI-skolan

NTI-skolan har ett stort utbud av utbildningar på distans – kurspaket som skapar en komplett yrkesutbildning men även enstaka kurser. Samtliga utbildningar på distans ger dig som elev nära kontakt med utbildade lärare som handleder dig genom hela utbildningen. Lärarna finns tillgängliga via digitala möten och meddelanden i lärplattformen.

I samtliga yrkesutbildningar på distans ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, som ger dig möjlighet att praktiskt pröva dina kunskaper i rätt arbetsmiljö. Några av utbildningarna inkluderar även fältarbete och/eller utbildning inom HLR (hjärt- och lungräddning). Dessa moment genomförs inte på distans utan fysisk på plats.

Nationella yrkespaket

Samtliga NTI-skolas yrkesutbildningar är så kallade nationella yrkespaket, vilket innebär att utbildningarna består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå. Ett yrkespaket ska alltid bestå av nationella kurser på gymnasial nivå som är relevanta för ett yrkesområde men kan även kompletteras eller byggas på med enstaka kurser utifrån en enskild individs behov eller önskemål.

Bilaga till utdrag ur betygskatalog

Efter avslutad utbildning utfärdas en bilaga. Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar bilagan tillsammans med dina betyg.
Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun.
För att få en bilaga utfärdad behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan till yrkesutbildning på distans

Du ansöker till en yrkesutbildning via vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun. Du har rätt att söka en yrkesutbildning eller enstaka kurs på komvux från och med det år du fyller 20 år, eller om du har en avslutad gymnasieutbildning. Mer information om hur du ansöker och vem som har rätt att ansöka hittar på vår sida om ansökan till NTI-skolan.

 • En yrkesutbildning är perfekt för dig som snabbt vill ut i arbetslivet

Yrkesutbildning på distans

Se vår video om yrkesutbildning på NTI-skolan.

Yrkesutbildningar på distans på NTI-skolan

Nedan hittar du NTI-skolans utbud av yrkesutbildningar på distans. Klicka på en utbildning för att läsa mer och ansöka. Observera att utbudet av yrkesutbildningar kan variera mellan olika kommuner – alla kommuner erbjuder inte alla yrkesutbildningar.

Yrkesutbildning på distans - fyra fördelar

 • Struktur

  Yrkesutbildningarna har en genomtänkt struktur som syftar till att på allra bästa sätt förbereda dig för jobb inom området.

  Lista med struktur
 • Arbetsplatsförlagt lärande

  Många av yrkesutbildningarna innehåller APL – arbetsplatsförlagt lärande vilket innebär praktik på en arbetsplats. Denna kombination av praktik och teori ökar möjligheten till jobb efter genomförd utbildning.

  Kvinnlig receptionist
 • Goda chanser till jobb

  Yrkesutbildningarna är utformade utifrån arbetsmarknadens behov, vilket innebär att chanserna till anställning efter genomförd utbildning är goda.

  Goda chanser till jobb
 • Bilaga till utdrag ur betygskatalog

  Efter genomförd yrkesutbildning har du rätt till  en bilaga till utdraget ur din betygskatalog. Detta är bra att kunna visa för arbetsgivaren när du söker jobb.

  Bilaga till betygskatalog