×
 

Yrkesutbildning på distans

- din chans till en ny karriär

NTI-skolan erbjuder ett stort antal yrkesutbildningar på distans. En yrkesutbildning på komvux är en sammansättning av flera kurser i ett så kallat kurspaket. I många av kurspaketen ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, som ger dig en chans att praktiskt pröva dina kunskaper i rätt arbetsmiljö.

Utbildningar på distans

NTI-skolan har ett stort utbud av utbildningar på distans – både enstaka kurser och som kurspaket som skapar en komplett yrkesutbildning. Samtliga utbildningar på distans ger dig som elev nära kontakt med utbildade lärare som handleder dig genom hela utbildningen.

Ansökan till yrkesutbildning på distans

Du ansöker till en yrkesutbildning genom din hemkommun. Du har rätt att söka en yrkesutbildning eller enstaka kurs på komvux från och med det år du fyller 20 år, eller om du har en avslutad gymnasieutbildning. Mer information om hur du ansöker och vem som har rätt att ansöka hittar på på vår sida om ansökan - klicka här.

En yrkesutbildning är perfekt för dig som snabbt vill ut i arbetslivet

Yrkesutbildningar på NTI-skolan

Nedan hittar du alla NTI-skolans yrkesutbildningar. Klicka på en utbildning för att läsa mer och ansöka.

Observera att utbudet av yrkesutbildningar kan variera mellan olika kommuner. Alla kommuner erbjuder inte alla våra yrkesutbildningar.

Yrkesutbildningar

4 fördelar med att läsa en hel yrkesutbildning på distans

Struktur

Yrkesutbildningarna har en genomtänkt struktur som syftar till att på allra bästa sätt förbereda dig för jobb inom området.

Goda chanser till jobb

Yrkesutbildningarna är utformade utifrån arbetsmarknadens behov, vilket innebär att chanserna till anställning efter genomförd utbildning är goda.

Arbetsplatsförlagt lärande

Många av yrkesutbildningarna innehåller APL – arbetsplatsförlagt lärande vilket innebär praktik på en arbetsplats. Denna kombination av praktik och teori ökar möjligheten till jobb efter genomförd utbildning.

Diplom eller bilaga till utdrag ur betygskatalog

Efter genomförd yrkesutbildning har du rätt till ett diplom eller en bilaga till utdrag ur din betygskatalog, beroende på vilket kurspaket du läst. Detta är bra att kunna visa för arbetsgivaren när du söker jobb.