Uppgifter på distans

Då NTI-skolans utbildningar sker på distans måste varje uppgift skickas in till läraren digitalt. Men hur går detta till egentligen? Vad tycker våra elever om inlämningsprocessen?

Våra elever Emilia, Mia och Jennifer delar med sig av sina erfarenheter av hur det är att göra sina uppgifter på distans.

Emilia uppskattar den hjälp och återkoppling hon får på NTI-skolan

Emilia fick sin ADHD-diagnos när hon var 13 gammal, och har aldrig tyckt särskilt mycket om att gå i skolan. “Jag fick aldrig den hjälpen jag skulle ha behövt från första början,” säger hon. “När jag hittade NTI-skolan så fann jag även en skola som finns där och hjälper, men det är ändå på mina egna villkor.”

“Det skiljer sig väldigt mycket mellan NTI-skolan och de tidigare skolorna jag studerat på,” påpekar hon. “De tidigare skolorna jag studerat på gav mig aldrig någon återkoppling". Det gjorde att jag tappade lusten och tappade förtroendet för både lärarna och den dåvarande skolan.”

Emilia berättar att hon gick naturkunskap hos oss på NTI-skolan förra hösten, och att hon ska gå fler kurser under sommaren och den kommande hösten. “Inlämningen skiljer sig inte allt för mycket vilket jag tycker är ett plus i kanten.” Hennes favoritsätt att lämna in uppgifter på är papper, som det var förr. “På det sättet finns det inget stopp för kreativiteten,” avslutar Emilia.

NTI-skolan är Mias förstahandsval

Mia läser Företagsekonomi 2 och Redovisning 1 på NTI-skolan. Hon säger att upplägget skiljer sig lite mellan de två kurserna. “Det känns som en fördel då jag läser två kurser parallellt,” fortsätter hon. “Då kan jag läsa Redovisning 1 under två dagar, och sen fokusera på Företagsekonomi 2 resten av dagarna.”

“Jag har studerat ganska mycket i vuxen ålder,” säger Mia. “Först till undersköterska och då var det som en vanlig skola, jag var där varje dag.” Hon har även studerat på distans via andra skolor, och träffade då klassen två till tre dagar i månaden. “Fördelen var att jag fick en klasstillhörighet och ett ansikte på lärarna, nackdelen var alla grupparbeten på distans och det är alltid någon som inte bidrar med något.” Hon nämner även resorna som kostsamma, med tåg och övernattning på hotell.

“Om jag skulle ställa alla dessa utbildningar mot varandra så väljer jag NTI-skolan,” avslutar Mia. “Jag tycker det fungerar bra, och jag har alltid fått den hjälp och det stöd jag behövt.”

Det är tydligt vad jag ska lämna in och vad som efterfrågas

Jennifer är på sin fjärde distanskurs på NTI-skolan. “Det är så skilda ämnen men jag tycker det är tydligt hur jag ska lämna in och vad som efterfrågas.” Hon använder kursen Historia A som ett exempel; hon hade en stor uppgift samtidigt med mindre uppgifter och prov under kursen. Det blev tufft, eftersom hon även är föräldraledig. “Jag har informerat läraren om situationen och hoppas att det går att lösa på annat sätt.” Här är det bra att dialogen är så smidigt med läraren.

Jennifer säger att det inte spelar någon roll för henne hur inlämningarna ser ut och i vilken form de ska ske, så länge hon känner sig säker på uppgiften. “Det är kul och annorlunda!”

Behöver du förbättra din studieteknik för att lättare kunna göra dina uppgifter på distans? Då kan det här blogginlägget hjälpa dig.

Är du också sugen på att studera på distans hos NTI-skolan? Klicka här för att se alla utbildningar vi erbjuder. Sortera på just din kommun för att se vilka utbildningar du kan söka.

Lycka till!