Vårdbiträde

I utbildningen till Vårdbiträde får du kunskaper och förmåga att utföra arbetsuppgifter inom vård- och omsorgsområdet. Du får grundläggande kunskaper om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning.

Du utvecklar en förmåga att bemöta människor och kommunicera både skriftligt och muntligt utifrån människors olika behov och förutsättningar och får insikter och kunskaper om arbetsmiljöns betydelse för fysisk, psykisk och social hälsa.

De arbetsuppgifter du möter som vårdbiträde har en stor bredd, men gemensamt är ofta att du stödjer individer med praktisk hjälp och personlig omvårdnad.

Utbildningen erbjuds heltid (100%) på distans.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen till Vårdbiträde är ett nationellt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Bilaga till utdrag ur betygskatalog

Efter avslutad utbildning utfärdas en bilaga. Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar bilagan tillsammans med dina betyg. Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun. För att få en bilaga utfärdad behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod VOXAAN

Studietid Flexibel

Poäng 800

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Grundskola eller motsvarande

Studietakt Heltid

Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Vårdbiträde

800
Kursen Svenska 1 kan ersättas av Svenska som andraspråk 1.
Kurs
Kurskod
Poäng
SVESVE01
100
PSYPSY01
100
PSKPSY01
50
OMVOMV01
100
Summa 800

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

  1. 1

    NTI-skolan får dina uppgifter

    När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

  2. 2

    Du registreras i lärplattformen

    NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

  3. 3

    Logga in i elevrummet

    Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

  4. 4

    Starta dina studier

    Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

    Lycka till med studierna!