Administration Bas

Någon form av administration återfinns på både stora och små arbetsplatser och inom i princip alla branscher. Genom denna utbildning får du viktig kunskap inom administration och ekonomi.

En administratör är lite av spindeln i nätet på en arbetsplats och därför är social kompetens och att vara serviceinriktad av stor vikt. Att gilla varierande arbetsuppgifter är också en stor fördel.

Vill du bredda din kompetens inom t ex HR, ekonomi och redovisning, marknadsföring eller inköp kan du välja att läsa något av våra påbyggnadspaket inom dessa inriktningar.

APL, arbetsplatsförlagtlärande

I utbildningen ingår APL, vilket är arbetsplatsförlagt lärande där du som elev ges praktisk möjlighet att tillämpa de teoretiska delar du läst i utbildningen.

I Administration Bas ingår praktik två dagar per vecka i kurserna Affärskommunikation och Företagsekonomi 1.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen till Administration Bas är ett nationellt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Bilaga till utdrag ur betygskatalog

Efter avslutad utbildning utfärdas en bilaga. Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar bilagan tillsammans med dina betyg.
Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun.
För att få en bilaga utfärdad behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod FSXAAN

Studietid Flexibel

Poäng 500

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Grundskola eller motsvarande.

Studietakt Heltid

Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Administration Bas

500
Kurs
Kurskod
Poäng
Summa 500

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

 1. 1

  NTI-skolan får dina uppgifter

  När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

 2. 2

  Du registreras i lärplattformen

  NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

 3. 3

  Logga in i elevrummet

  Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

 4. 4

  Starta dina studier

  Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

  Lycka till med studierna!