Handel Bas

Denna utbildning ger dig en god grund för att arbeta inom handel. Du får en bra bas att bygga vidare på och därmed bredda dina kunskaper inom området.

Handel är ett stort område där det finns olika typer av företag att arbeta inom. Vill du bygga på denna utbildning kan vi erbjuda påbyggnadsutbildningen mot säljstöd och företagsförsäljning.

I Handel Bas ingår praktik två dagar per vecka i kurserna Servicekunskap 2 och Handel och hållbar utveckling.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen till Handel Bas är ett nationellt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå

Bilaga till utdrag ur betygskatalog

Efter avslutad utbildning utfärdas en bilaga. Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar bilagan tillsammans med dina betyg.
Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun.
För att få en bilaga utfärdad behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla ned och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod FSXAFN

Studietid Flexibel

Poäng 500

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Grundskola eller motsvarande

Studietakt Heltid

Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Handel Bas

500
Kurs
Kurskod
Poäng
FÖSSEV01
100
FÖSSER02
100
Summa 500

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

 1. 1

  NTI-skolan får dina uppgifter

  När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

 2. 2

  Du registreras i lärplattformen

  NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

 3. 3

  Logga in i elevrummet

  Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

 4. 4

  Starta dina studier

  Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

  Lycka till med studierna!