×

 

Nätverkstekniker

Utbildningen till Nätverkstekniker ger dig den senaste tekniken på området från de ledande företagen. De viktigaste uppgifterna för en nätverkstekniker är att göra spridning av information möjlig, men också att bevara företagets data på ett säkert sätt.

Det innebär bland annat att bygga upp goda säkerhetsrutiner och genomföra uppgraderingar regelbundet. I de flesta nätverk är uppkopplingen till internet oerhört viktig, eftersom mycket information hämtas från webb- och e-postservrar.

I några av kurserna förekommer kurslitteratur på engelska.

Utbildningen erbjuds heltid (100%) på distans under 40 veckor.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen till Nätverkstekniker är ett nationellt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Diplom

Efter avslutad utbildning utfärdas ett diplom (Sammanhållen yrkesutbildning, bilaga till utdrag ur betygsregistret). Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar diplomet tillsammans med dina betyg. Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun. För att få ett diplom utfärdat behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla ned och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod NT5NÄTD13

Studietid Flexibel

Poäng 800

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Engelska A eller motsvarande. Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1. Grundskola eller motsvarande. Vi rekommenderar viss datorvana.

Studietakt Heltid


Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Nätverkstekniker

 
800
Kurs Kurskod
Poäng
Datorteknik 1a DAODAT01a
100
Digital kommunikationsteknik DAODIG0
100
Administration av nätverks- och serverutrustning NAIADM0
100
Nätverksteknik NAINAR0
100
Nätverksadministration NAINAV0
100
Nätverkssäkerhet NAINAE0
100
Nätverksteknologier NAINAK0
100
Support och hemservice SUPSUP0
100
Summa 800

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

1

NTI-skolan får dina uppgifter

När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

2

Du registreras i lärplattformen

NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

3

Logga in i elevrummet

Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

4

Starta dina studier

Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

Lycka till med studierna!

Kontakta supportforum