×

 

Inköpsassistent

Vill du vara med och planera sortiment, följa upp försäljning och bevaka ordrar? Som inköpsassistent får du assistera inköparen i alla dessa uppgifter och mer.

Du behöver vara en relationsexpert då du ska kommunicera och utveckla en professionell relation med medarbetare, kunder och leverantörer. Du bör även ha en god förmåga att samarbeta, vara strukturerad samt gilla ordning och reda.

Utbildningen erbjuds heltid (100%) på distans under 25 veckor.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen till Inköpsassistent är ett nationellt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Diplom

Efter avslutad utbildning utfärdas ett diplom (Sammanhållen yrkesutbildning, bilaga till utdrag ur betygsregistret). Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar diplomet tillsammans med dina betyg. Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun. För att få ett diplom utfärdat behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla ned och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod NT1HAXAEND12

Studietid Flexibel

Poäng 500

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Grundskola eller motsvarande.

Studietakt Heltid


Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Inköpsassistent

 
500
Kurs Kurskod
Poäng
Information och kommunikation 1 INFINF01
100
Inköp 1 INKINK01
100
Logistik 1 INKLOG01
100
Inköp 2 INKINK02
100
Företagsekonomi 1 FÖRFÖR01
100
Summa 500

Lämplig kurs att komplettera med

Programhantering

Studieform Distans

Kurskod INFPRG0

Studietid Flexibel

Poäng 100

Utbildningsnivå Gymnasial

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

1

NTI-skolan får dina uppgifter

När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

2

Du registreras i lärplattformen

NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

3

Logga in i elevrummet

Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

4

Starta dina studier

Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

Lycka till med studierna!

Kontakta supportforum