×

 

HR-assistent

Är du intresserad av personalfrågor och trivs med att ha kontakt med människor? Gillar du lagar och regler inom arbetsmarknadsområdet? Då passar rollen som assistent inom HR (human resources) dig!

Som HR-assistent stödjer du personalchefen på en arbetsplats och har varierande arbetsuppgifter men det rör sig mycket om till exempel rekryteringsarbete, arbetsmiljöarbete och lönefrågor.

När du arbetar inom HR är det viktigt att ha god kommunikationsförmåga och förståelse för omvärlden.

Utbildningen erbjuds på heltid (100%) på distans under 35 veckor.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen till HR-assistent är ett nationellt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Efter utbildningen

Utbildningen till HR-assistent ger dig kunskaper inom bland annat personaladministration, arbetsrätt och ekonomi. Möjliga arbetsplatser efter avslutad utbildning är tjänsteföretag, skolor, kommuner, banker och bemanningsföretag.

Diplom

Efter avslutad utbildning utfärdas ett diplom (Sammanhållen yrkesutbildning, bilaga till utdrag ur betygsregistret). Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar diplomet tillsammans med dina betyg. Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun. För att få ett diplom utfärdat behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla ned och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod NT1HAXADND12

Studietid Flexibel

Poäng 700

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Grundskola eller motsvarande. Viss datorvana rekommenderas

Studietakt Heltid


Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan HR-assistent

 
700
Kurs Kurskod
Poäng
Information och kommunikation 1 INFINF01
100
Företagsekonomi 1 FÖRFÖR01
100
Administration 1 ADMADM01
100
Affärskommunikation svenska AFFAFÄ00S
100
Ledarskap och organisation LEDLED0
100
Administration 2 ADMADM02
100
Personaladministration ADMPER0
100
Summa 700

Lämplig kurs att komplettera med

Information och kommunikation 2

Studieform Distans

Kurskod INFINF02

Studietid Flexibel

Poäng 100

Utbildningsnivå Gymnasial

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

1

NTI-skolan får dina uppgifter

När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

2

Du registreras i lärplattformen

NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

3

Logga in i elevrummet

Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

4

Starta dina studier

Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

Lycka till med studierna!

Kontakta supportforum