Hotellreceptionist

Utbildningen till Hotellreceptionist vänder sig till dig som trivs med att samarbeta med många olika människor.

Hotellreceptionist är en yrkesutbildning som förbereder dig för ett omväxlande yrke på hotell, pensionat och vandrarhem. Rollen som receptions kan innehåll många olika arbetsuppgifter, allt från att ta emot gäster och checka in gäster till att informera om sevärdheter och att boka bord på restaurang.

Varierat yrke som hotellreceptionist

Utbildningen är liksom yrket fylld av variationer och utmaningar inom hotellkunskap, turism och IT. Du kommer också inom yrkespaketet att arbeta med ett bokningsprogram som används av de största hotellkedjorna i Sverige. Utbildning inom hjärt- och lungräddning (HLR) och praktik (APL) i till exempel en reception, ingår i yrkespaketet.

Utbildningen erbjuds heltid (100%) på distans under 40 veckor.

Regionalt yrkespaket

Yrkespaketet Hotellreceptionist är ett regionalt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en kombination av kurser som leder till ett visst yrke. Ett regionalt yrkespaket är utformat av NTI-skolan utifrån regionala behov på arbetsmarknaden.

Diplom

Efter att du har läst ett av NTI-skolans regionala yrkespaket utfärdas ett diplom. Du kontaktar NTI-skolans studie- och yrkesvägledare för att få ett diplom utfärdat. För att få ett diplom behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod NT5HOTAD13

Studietid Flexibel

Poäng 800

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Grundskola eller motsvarande

Studietakt Heltid

Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Hotellreceptionist

800
Kurs
Kurskod
Poäng
RECLOG0
100
RECREC01
100
RECREC02
100
RECREC03
100
Summa 800

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

1

NTI-skolan får dina uppgifter

När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

2

Du registreras i lärplattformen

NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

3

Logga in i elevrummet

Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

4

Starta dina studier

Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

Lycka till med studierna!

Kontakta supportforum