Handel påbyggnad säljstöd och företagsförsäljning

Genom att bygga på Handel Bas med denna utbildning ges du möjlighet att arbeta med så kallad B2B (business to business) och det du säljer kan vara både varor och tjänster.

Du kan arbeta både som innesäljare som innebär att kunden kommer till dig men också som utesäljare vilket innebär att du besöker kunden. Du kan såklart också arbeta både som inne- och utesäljare. Det som är gemensamt för de båda är att skapa långvariga affärsrelationer.

För att arbeta inom detta område ska du ha goda kunskaper om företagets produkter men också om konkurrenternas produkter.

I Handel Bas ingår praktik två dagar per vecka i kurserna Handel - specialisering och Personlig försäljning 1.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen till Handel påbyggnad säljstöd och företagsförsäljning är ett nationellt yrkespaket,  vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Bilaga till utdrag ur betygskatalog

Efter avslutad utbildning utfärdas en bilaga. Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar bilagan tillsammans med dina betyg.
Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun.
För att få en bilaga utfärdad behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla ned och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod FSXAHN

Studietid Flexibel

Poäng 400

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Handel bas

Studietakt Heltid

Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Handel Bas

400
Kurs
Kurskod
Poäng
Summa 400

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

 1. 1

  NTI-skolan får dina uppgifter

  När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

 2. 2

  Du registreras i lärplattformen

  NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

 3. 3

  Logga in i elevrummet

  Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

 4. 4

  Starta dina studier

  Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

  Lycka till med studierna!