Grafisk kommunikation

Yrkespaketet Grafisk kommunikation är en utbildning som syftar till att ge dig djup förståelse och bred kunskap om visuella budskap och hur de framställs för olika syften och sammanhang.

Utbildningen omfattar kunskaper hela vägen från manus och originalbild till den färdiga trycksaken – från idé till färdig produkt. Förutom kunskap om programvara och trycktekniker, lär du dig hur du bör utforma ditt budskap för att nå olika målgrupper. Utbildningen ger dig även en god grund att stå på om du önskar fortsätta inom området grafisk formgivning för tryck eller webb.

Programvara som används i utbildningen:

  • Adobe Illustrator
  • Adobe Indesign

Material: Medlemskap på videotjänsten Moderskeppet krävs. Mer information ges vid kursstart.

Utbildningen erbjuds heltid (100%) på distans under 20 veckor.

Regionalt yrkespaket

Yrkesutbildningen inom Grafisk kommunikation är ett regionalt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en kombination av kurser som leder till visst yrke. Ett regionalt yrkespaket är utformat av NTI-skolan utifrån regionala behov på arbetsmarknaden.

Diplom

Efter att du har läst ett av NTI-skolans regionala yrkespaket utfärdas ett diplom. Du kontaktar NTI-skolans studie- och yrkesvägledare för att få ett diplom utfärdat. För att få ett diplom behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla ned och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod NT5GRPD12

Studietid Flexibel

Poäng 400

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1. Grundskola eller motsvarande. Vi rekommenderar viss datorvana.

Studietakt Heltid

Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Grafisk kommunikation

400
Kurs
Kurskod
Poäng
Summa 400

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

1

NTI-skolan får dina uppgifter

När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

2

Du registreras i lärplattformen

NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

3

Logga in i elevrummet

Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

4

Starta dina studier

Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

Lycka till med studierna!

Kontakta supportforum