×

 

Administratör

Är planering och struktur något du anser dig vara duktig på? Är noggrannhet och effektivitet två av dina främsta egenskaper? Anser du att detaljer är viktigt? Har du svarat ja på dessa frågor passar utbildningen till Administratör dig!

Som administratör fungerar du som spindeln i nätet och därför är det viktigt att ha hög social kompetens och vara serviceinriktad. Det är också en fördel att gilla varierande arbetsuppgifter. Genom denna utbildning får du viktig kunskap inom administration och ekonomi, vilka är områden som ingår i yrket som administratör.

Utbildningen erbjuds heltid (100%) på distans under 20 veckor.

Nationellt yrkespaket

Yrkesutbildningen administratör är ett nationellt yrkespaket, vilket innebär att paketet består av en specifik kombination av kurser som är utformade av Skolverket i samråd med branschkunniga utifrån arbetsmarknadens behov på nationell nivå.

Efter utbildningen

När du avslutat denna utbildning kan du arbeta i ett administrativt yrke, till exempel som kontorist eller assistent. Administratörer hittar du på både små och stora arbetsplatser och inom nästan alla branscher. Du kan även välja att bredda din kompetens genom att läsa till kompletterande kurser inom området.

Diplom

Efter avslutad utbildning utfärdas ett diplom (Sammanhållen yrkesutbildning, bilaga till utdrag ur betygsregistret). Det är NTI-skolan eller komvux i din kommun som utfärdar diplomet tillsammans med dina betyg. Kontakta SYV på NTI-skolan kring vad som gäller i din kommun. För att få ett diplom utfärdat behöver du ha minst betyg E i samtliga kurser i yrkespaketet.

Ansökan och kursstart

Datum för ansökan och kursstart varierar mellan olika kommuner. Observera även att inte alla kommuner erbjuder våra yrkespaket. Scrolla ned och välj din kommun nedan för att se vad som gäller där just du bor.

Frågor?

Om du har frågor om till exempel utbildningsval, förkunskaper eller validering är du välkommen att kontakta oss genom vårt supportforum. Klicka här för att komma i kontakt med oss.

Korta fakta

Studieform Distans

Kurskod NT1HAXAAND11

Studietid Flexibel

Poäng 400

Nivå Gymnasial

Förkunskaper Grundskola eller motsvarande

Studietakt Heltid


Dessa kurser ingår i yrkespaketet

Poängplan Administratör

 
400
Kurs Kurskod
Poäng
Information och kommunikation 1 INFINF01
100
Administration 1 ADMADM01
100
Företagsekonomi 1 FÖRFÖR01
100
Administration 2 ADMADM02
100
Summa 400

Lämpliga kurser att komplettera med

Servicekunskap

Studieform Distans

Kurskod FÖSSEV0

Studietid Flexibel

Poäng 100

Utbildningsnivå Gymnasial

Receptions- och konferensservice

Studieform Distans

Kurskod ADMREC0

Studietid Flexibel

Poäng 100

Utbildningsnivå Gymnasial

Det här händer när kommunen har beviljat din ansökan

1

NTI-skolan får dina uppgifter

När kommunen har beviljat din ansökan skickar de dina kursval och uppgifter till NTI-skolan.

2

Du registreras i lärplattformen

NTI-skolans administration registrerar dig i lärplattformen. Du får ett välkomstmejl innehållande viktig information och inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum.

3

Logga in i elevrummet

Surfa direkt till elevrummet och bekanta dig med miljön. Du hittar länkar till kurslitteratur och kontaktvägar till din kurslärare och NTI-skolans administration.

4

Starta dina studier

Nu börjar vi! Dina studier startar alltid på en måndag. För att inte avskrivas från kursen måste du logga in och aktivera din kurs inom en vecka efter kursstart.

Lycka till med studierna!

Kontakta supportforum