×
 

Hoppa till innehållet

Hitta din utbildning - komvux på distans

Studera komvux på distans på NTI-skolan. Vi erbjuder över 300 kurser och yrkesutbildningar.

Välj din hemkommun för att se utbudet i just din kommun. Hitta din utbildning och ansök genom vuxenutbildningen i din hemkommun.

Saknas din kommun i listan nedan? Läs om interkommunal ansökan via knappen nedan.

Komvux på distans

Komvux på distans skapar möjlighet att studera flexibelt, utan att vara bunden till varken tid eller rum. Distansutbildning på komvux fungerar bra att kombinera med andra parallella aktiviteter, såsom jobb, familjeliv eller träning. Fördelarna och flexibiliteten detta innebär, jämfört med plats- och tidsbundna studier i klassrum, gör att allt fler väljer att studera komvux på distans.

Distansutbildning på komvux

Att läsa en distansutbildning på komvux har som redan nämnt många fördelar. Ytterligare en fördel är att du när du studerar en distansutbildning på komvux på NTI-skolan har all din undervisning och alla dina uppgifter samlade på ett ställe - i elevrummet på vår lärplattform. Elevrummet är din egen, personliga yta på vår lärplattform Omniway. Där hittar du din studieplanering dag för dag, videoföreläsningar, material som hör till kursen, eventuella länkar till externa videos eller podavsnitt.

Hållbara studier

Komvux på distans är även ett hållbart val för miljön. NTI-skolan är en digital skola som inte behöver lägga resurser på värme och belysning i klassrum, utan vi möter våra elever digitalt via meddelanden och digitala möten direkt i lärplattformen. Som elev på NTI-skolan bidrar du också till en hållbar miljö, i och med att du inte behöver pendla till och från ett klassrum upprepade gånger under en vecka. NTI-skolan har därtill under flera år klimatkompenserat för den (lilla) klimatpåverkan skolan ändå har, för att vår verksamhet inte ska lämna ett negativt avtryck på klimatet.

Positivt för ekonomin

Distansutbildning på komvux är även ett ekonomiskt fördelaktigt sätt att studera på. Komvux är kostnadsfritt för dig som privatperson då det är din hemkommun som bekostar din utbildning. Du har möjlighet att ansöka om lån och bidrag från CSN och kan vi vissa fall även vara berättigad till omställningsstudiestödet. Vid studier hemifrån kan du laga din egen lunch och brygga ditt eget kaffe, och inte lägga pengar på café/restaurang. Vidare sparar du in pengar på att inte behöver köpa busskort/pendelkort.

Ytterligare information om komvux på distans