Så här ansöker du till NTI-skolan via Sollentuna kommun

Här kommer en steg för steg-guide över hur du ansöker till NTI-skolan om du är folkbokförd i Sollentuna kommun.

1. Du går in på Sollentuna kommun vuxenutbildnings hemsida här och loggar in med ditt studerande konto.

2. När du har loggat in på ditt studerande konto går du vidare till ”KURSKATALOG” som du finner höst upp i spalten.

3. Nu kommer du till kurskatalogen. Här fyller du i de önskemålen du har på din kurs eller kurser och så trycker du på ”HITTA KURS”.

4. Nu kommer de valen som matchar ditt sökalternativ upp. Välj den kursen du vill gå och tryck sedan på ”JAG VILL LÄSA DEN HÄR KURSEN”.

5. Nu kommer ditt kursval upp i kurskorgen som du finner om du scrollar högst upp på sidan över kurskatalogen. När du har valt kurser och allt ser ok ut i kurskorgen. Tryck då på ”VIDARE TILL ANSÖKAN”.

6. Prioritera dina kurser vilken du helst vill gå och tryck sedan på ”GÅ VIDARE TILL NÄSTA STEG”.

7. Här ska du ange din tidigare högsta slutförda utbildning och yrkesbakgrund finner du längre ner på sidan. Tryck på ”SPARA” och sedan när du är klar trycker du på ”GÅ VIDARE TILL NÄSTA STEG”.

8. Fyll i dina personuppgifter och tryck sedan på ”GÅ VIDARE TILL NÄSTA STEG”.

9. Lägg till och bifoga dina betyg från andra ställen än Vuxenutbildning. Finns dina betyg redan hos vuxenutbildning så fyller du i det. Tryck sedan på ”GÅ VIDARE TILL NÄSTA STEG”.

10. Fyll i din nuvarande sysselsättning och tryck på ”SPARA”. För att gå vidare så tryck på ”GÅ VIDARE TILL NÄSTA STEG”.

11. Kontrollera att alla uppgifter stämmer och tryck sedan på ”SKICKA ANSÖKAN”.

Lycka till med din ansökan!

Behöver du hjälp med din ansökan eller har frågor? Kontakta oss gärna via vårt supportforum HÄR. Om du upptäcker att något i guiden inte stämmer får du gärna kontakta oss, så uppdaterar vi guiden.