nätverkstekniker utbildning på distans

Gå en nätverkstekniker utbildning på distans

Genom att gå en nätverkstekniker utbildning på distans öppnas flera dörrar till att få ett roligt och spännande yrke. Som nätverkstekniker arbetar man med installation, drift och underhåll av den tekniska infrastrukturen på företag och organisationer. Är du IT-intresserad och vill ha en yrkesförberedande utbildning? Då är nätverkstekniker ett alternativ för dig.

Vad gör en nätverkstekniker?

En nätverkstekniker jobbar med nätverksrelaterade frågor på företag och organisationer. Det är ett ansvarsfullt arbete då många organisationer är beroende av att nätverket och tekniken fungerar för att kunna bedriva sin verksamhet. Nätverkstekniker lägger grunden för att få kommunikationen att fungera på en arbetsplats.

Som nätverkstekniker har man en stor variation av arbetsuppgifter där man få möjlighet att träffa nya människor samtidigt som man får jobba med teknik och nätverkslösningar. Det handlar om allt från att åtgärda akuta nätverksproblem till att skapa nya system från grunden som passar verksamheten och underlättar det dagliga arbetet för de anställda.

Hur blir man nätverkstekniker?

Behovet av nätverkstekniker är stort då många företag digitaliserar sig allt mer. Yrket som nätverkstekniker passar dig som vill jobba praktiskt och har ett intresse för datorer och IT.

För att bli nätverkstekniker kan man välja att läsa en yrkesutbildning. Utbildningen tar 1 år och man läser kurser inom bland annat nätverksteknik- och säkerhet, digital kommunikationsteknik samt datorteknik. Efter avslutad utbildning ska du vara förberedd för att börja jobba som nätverkstekniker.

Nätverkstekniker lön

Marknadslönen för nätverkstekniker ligger mellan 36 000 och 47 000 enligt Unionen. Lönen varierar beroende på bland annat tidigare erfarenheter, vart i landet du arbetar (efterfrågan ser olika ut i olika delar av landet) och om du har en ledar- eller chefsposition. Om man är en nyexaminerad nätverkstekniker ligger lönen på ca 32 000.

Nätverkstekniker utbildning på distans

NTI-skolan erbjuder nätverkstekniker utbildning på distans för dig som önskar en yrkesförberedande och flexibel utbildning. Utbildningen sträcker sig över 40 veckor och gör dig redo för att påbörja en karriär inom nätverksteknik.

Kravet för att få påbörja utbildningen är att man har klarat grundskolan eller motsvarande. Man rekommenderas även ha Engelska 5, Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 och viss datorvana då all undervisning sker digitalt.